Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

 

 

 

 

JADŁOSPIS

21.04.2025 r. – 25.04.2025 r.

 

PONIEDZIAŁEK 21.04.2025 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

WTOREK  22.04.2025 r.

ŚNIADANIE

Kasza manna na mleku (mleko, pszenica), pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), wędlina z indyka , papryka, pomidor, ogórek, herbata z cytryna.

OBIAD

Krupnik z kaszą jęczmienna(seler, jęczmień)

Ryż z jabłkiem, kompot.

PODWIECZOREK

Kanapka z serem i rzodkiewką (pszenica, żyto, orkisz, mleko), herbata z cytryną.

 

ŚRODA  23.04.2025 r.

ŚNIADANIE

Rogal pszenny kruchy, dżem truskawkowy, masło (mleko), kakao (mleko).

OBIAD

Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mleko), klopsiki wieprzowe w sosie własnym, marchewka mini na parze z masłem i bułka tartą(mleko, jaja, pszenica) , kasza bulgur , kompot, pomarańcz.

PODWIECZOREK

Jogurt naturalny z borówkami (mleko).

 

CZWARTEK 24.04.2025 r.

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko),  ser żółty(mleko), wędlina wieprzowa, papryka, pomidor, rzodkiewka, herbata z cytryną.

OBIAD

Rosół z ryżem (seler)

Filet z kurczaka panierowany (pszenica, jaja), mizeria (mleko), ziemniaki, sok owocowy.

PODWIECZOREK

Wafle ryzowe, mus owocowy. 

 

PIĄTEK  25.04.2025 r.

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane (pszenica, żyto), masło (mleko), ser żółty (mleko), pasta jajeczna ze szczypiorkiem (jaja, mleko, jaja, gorczyca), rzodkiewka, herbata z cytryną.

OBIAD

Krem z kalafiora z grzankami na wywarze warzywnym (mleko, seler, żyto),  Filet z miruny panierowany (pszenica, jaja), surówka z kapusty kiszonej z marchewką i cebulką, ziemniaki, kompot.

PODWIECZOREK

Sernik z brzoskwiniami (mleko)

SMACZNEGO!!!

  • produkty żywieniowe zawierające alergeny z których przygotowywane są posiłki zaznaczone są pogrubioną czcionką
  • receptury dań dostępne są u intendenta
  • szkoła zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych

 

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2021-11-08
Data publikacji:2021-11-08
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:10484