Jadłospis
JADŁOSPIS
21.04.2025 r. – 25.04.2025 r.
PONIEDZIAŁEK 21.04.2025 r.
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK
WTOREK 22.04.2025 r.
ŚNIADANIE
Kasza manna na mleku (mleko, pszenica), pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), wędlina z indyka , papryka, pomidor, ogórek, herbata z cytryna.
OBIAD
Krupnik z kaszą jęczmienna(seler, jęczmień)
Ryż z jabłkiem, kompot.
PODWIECZOREK
Kanapka z serem i rzodkiewką (pszenica, żyto, orkisz, mleko), herbata z cytryną.
ŚRODA 23.04.2025 r.
ŚNIADANIE
Rogal pszenny kruchy, dżem truskawkowy, masło (mleko), kakao (mleko).
OBIAD
Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mleko), klopsiki wieprzowe w sosie własnym, marchewka mini na parze z masłem i bułka tartą(mleko, jaja, pszenica) , kasza bulgur , kompot, pomarańcz.
PODWIECZOREK
Jogurt naturalny z borówkami (mleko).
CZWARTEK 24.04.2025 r.
ŚNIADANIE
Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), ser żółty(mleko), wędlina wieprzowa, papryka, pomidor, rzodkiewka, herbata z cytryną.
OBIAD
Rosół z ryżem (seler)
Filet z kurczaka panierowany (pszenica, jaja), mizeria (mleko), ziemniaki, sok owocowy.
PODWIECZOREK
Wafle ryzowe, mus owocowy.
PIĄTEK 25.04.2025 r.
ŚNIADANIE
Pieczywo mieszane (pszenica, żyto), masło (mleko), ser żółty (mleko), pasta jajeczna ze szczypiorkiem (jaja, mleko, jaja, gorczyca), rzodkiewka, herbata z cytryną.
OBIAD
Krem z kalafiora z grzankami na wywarze warzywnym (mleko, seler, żyto), Filet z miruny panierowany (pszenica, jaja), surówka z kapusty kiszonej z marchewką i cebulką, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK
Sernik z brzoskwiniami (mleko)
SMACZNEGO!!!
- produkty żywieniowe zawierające alergeny z których przygotowywane są posiłki zaznaczone są pogrubioną czcionką
- receptury dań dostępne są u intendenta
- szkoła zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych
Rozwiń Metryka
Podmiot udostępniający informację: | |
---|---|
Data utworzenia: | 2021-11-08 |
Data publikacji: | 2021-11-08 |
Osoba sporządzająca dokument: | |
Osoba wprowadzająca dokument: | |
Liczba odwiedzin: | 10484 |